Lizzy

 

19 augustus, vanmiddag is dan ook Lizzy verhuisd naar haar nieuwe huisje. Mahlia zag Lizzy voor de eerste keer en was erg enthousiast. Terwijl ik samen met Kees-Jan en Samantha de papieren in orde maakte, ging Mahlia gezellig spelen met Rosie-Norah en Lizzy. Na een halfuurtje was het tijd om te gaan want ze hadden nog een lange reis voor de boeg. Lizzy gaat bij een grote stoere boskater wonen, genaamd Shadow. Ik ben benieuwd wat hij ervan vind:-)) Dag lieve Lizzy, ik zal je hulp missen bij het leegscheppen van de kattenbak. 

Simba

 

17 augustus, vandaag is dan ook Simba naar zijn nieuwe huisje verhuisd. Het heeft een aantal dagen langer geduurd omdat de kittens een virus hadden opgelopen en diaree hadden. Simba was vandaag genoeg opgeknapt om te vertrekken, hij krijgt twee kattenvriendjes Saartje en Snoetje, die al een beetje voorbereid waren door de familie op de komst van Simba. Dag lieve Simba, geniet van je nieuwe leventje...

Kareltje

8 augustus, vanochtend is Kareltje vertrokken naar zijn nieuwe eigenaren. Rond 10 uur stonden Robin, Iris en Rink met een hele mooie reismand aan de deur. Ze hebben lang op Kareltje gewacht maar nu was het dan zover. Rink had nog een mooie tekening gemaakt en nadat de papieren getekend waren was het dan eindelijk tijd om te vertrekken. Dag lieve Karel ik heb erg van je genoten, wees lief voor je nieuwe Baasjes.

De laatste enting...

6 augustus, vandaag krijgen de kittens hun laatste enting en chip en net zoals 3 weken geleden word het vandaag ook weer erg warm, ik vind het maar niets met die diertjes in een warme auto, maar goed het moet gebeuren. Woensdag vertrekt dan Kareltje en zondag is Simba aan de beurt. Lizzy blijft nog een weekje. Ik zal ze missen, want ondanks al het werk wat je ermee hebt was het wederom een erg leuk nestje en was het weer een voorrecht om ze 13 weken te mogen verzorgen.....

27 juli, de aanhoudende warmte zorgt er niet echt voor dat de kittens het rustiger aan doen. Terwijl Emma en Sara de koelere plekjes in huis opzoeken, rennen de kleintjes nog vrolijk rond. Gisteren voor de vierde keer ontwormt, ik heb even getwijfeld of ik dit wel zou doen nu het zo warm is maar gelukkig hebben ze het binnengehouden. 

De eerste enting

19 juli, afgelopen maandag hebben Kareltje, Simba, Lizzy en Rosie-norah hun eerste enting gehad. Ondanks het warme weer deden zijn het prima, ze zijn helemaal nagekeken en de dierenarts was tevreden. Over 2,5 week mogen ze op herhaling en niet lang daarna mogen ze vertrekken naar hun nieuwe huisjes. Tot die tijd kan ik dus nog eventjes van ze genieten..

Op ontdekkingsreis

Emma en Simba

11 juli, ondertussen mogen de kittens door het hele huis heen lopen en dat vinden ze helemaal geweldig, er word gerend, gespeeld en gestoeid. Het huis is nu een grote ontdekkingsreis en wat is toch dat rare klepje in de buitendeur? Simba heeft het als eerste ondekt en was blij verrast dat het klepje naar het balkon leidde,waar nog veel meer dingen te ontdekken waren.Morgen alweer voor de derde keer ontwormen en aanstaande maandag krijgen ze hun eerste enting en gaan ze voor het eerst kennismaken met de dierenarts, behalve Kareltje natuurlijk, die is er al eens geweest.alle eigenaren zijn ondertussen meerdere keren geweest. Ze zijn allemaal erg enthousiast en kunnen niet wachten om hun kleine huisgenoot mee naar huis te nemen, ze moeten echter nog 5 weekjes geduld hebben voordat ze mee mogen, die tijd ga Ik benutten om nog van de kittens te genieten....

4 juli, 7 weekjes oud...

Club Tropicana

Lizzy, Kareltje en Simba

29 juni, vandaag heb ik de kattenren twee keer zo groot gemaakt, want het werd wel heel broeierig nu de tempraturen weer aan het oplopen zijn. De kittens lijken weinig last van de warmte te hebben, want het ligt nog allemaal nog steeds op 1 kluitje.Simba blijft moeilijk doen over de brokjes, speciaal voor hem geef ik nu twee keer per dag almo nature en zo slim als ik ben, doe ik er bij hem de brokjes doorheen, meneer kijkt dan wel een beetje raar, maar hij smult het op. De andere drie eten het eigenlijk alleen mee voor de lekkerigheid, behalve Kareltje, die vind gewoon dat alle bordjes van hem zijn en hem haal dan ook even weg als zijn portie op is.De vier spelen heel leuk met elkaar en spelenderwijs leren ze elkaars grenzen kennen. Emma houd dit hele gebeuren strak in de gaten. De heren zijn heerlijk lomp en de beide dames betrap ik regelmatig erop dat ze aan iets aan het knabbelen zijn. Ik mag tevreden zijn met hoe het tot nu toe gaat.

24 juni, met de klok mee: Kareltje, Simba, Rosie-norah en Lizzy

De eerste hapjes (deel 2)

20 juni, de kittens zijn nu 5 weekjes oud en de zindelijkheidtraining is alweer een weekje bezig, ik mag tevreden zijn met het resultaat. De overstap van moedermelk naar vast voedsel is wat moeizamer gegaan. Karel en Rosie norah wisten meteen wat de bedoeling was en na een dagje snapte Simba het ook, Lizzy weigerde de mousse en dus ging ik voor haar over op de Almo nature ledgend. Naast dat de kleintjes nu drinken bij Emma, eten ze ondertussen ook allemaal brokjes en ben ik met het zachte voer gestopt, en dat is fijn want vooral Kareltje vond het natte voer net iets te lekker en overat zichzelf, met als gevolg overgeven en diaree. Vandaag ook de ren een stukje groter gemaakt en een grotere kattenbak erin gezet, want een klein kittenbakje is wel heel gezellig om er met zijn vieren tegelijk op te gaan maar dat gaf mij weer heel veel schoonmaakwerk. Simba ging als eerste op de grotere kattenbak, Lizzy en Rosie norah volgde al snel en Kareltje die vond het nog allemaal wat eng en deed nog snel ff een plasje op het zeil....geeft niks Kareltje, morgen weer een dag.

De eerste hapjes...

No-worm voor de kleintjes en Milpro voor Emma en Sara.

15 juni, Kareltje is weer helemaal opgeknapt en hij heeft weer praatjes genoeg. De kittens liggen nu een aantal dagen in een iets grotere ren en dat bevalt hen natuurlijk prima, Emma vind het wat minder omdat ze hen dan niet zo goed in de gaten kan houden, maar nu heeft ze er vrede mee en gaat ze bovenop een kastje liggen zodat ze een totaaloverzicht heeft. Het grappige is dat ze dan speciale miauw geluidjes maakt als ze het ergens niet mee eens is, je ziet de kittens dan ook meteen reageren. Gisteren begonnen met de ontworming en de eerste hapjes Royal canin mousse, Kareltje wist meteen wat de bedoeling was en na enig aandringen wisten Rosie norah en Simba ook wat de bedoeling was . Lizzy trok een lang gezicht en ging door waar ze mee bezig was, spelen! De kattenbakjes staan ook in de ren, ze hebben er nog niets in gedaan maar ze vinden het wel reuze interessant om in te spelen. Voor de zekerheid heb ik wat gebruikte korrels van de andere bakken erin gedaan en nu is het wachten op het eerste poepje en plasje......

Arme Kareltje

12 juni, wat kan een mens schrikken zeg, vandaag terwijl ik bezig was om de kattenren groter te maken, viel er een grote plank  boven op de kittens. Rosie norah, Lizzy en Simba liepen meteen vrolijk weg maar Kareltje bleef in een rare positie liggen en begon zachtjes te miauwen. Ik ben meteen met hem naar de dierenarts gereden en daar is hij helemaal nagekeken en heeft hij een ontstekingsremmer gekregen tegen een eventuele zwelling. Morgen moet hij weer zichzelf zijn anders moet ik met hem terugkomen. Nu we een aantal uurtjes verder zijn lijkt hij al weer wat op te knappen.... beterschap Kareltje, sorry dat ik niet beter op heb gelet.

Bezoek!

10 juni, gisteren was het dan eindelijk zover, de nieuwe kitteneigenaren mochten kennis komen maken met hun nieuwe toekomstige huisgenoot. Er klonken weer veel ooo’s en aaaa’s.Er moest alleen nog gekozen worden tussen de heren, Ester en haar gezin mochten de keuze maken en dat was niet makkelijk want beide heren zijn erg mooi en lief, uiteindelijk kozen zij voor het mitted kitten, die de naam Simba zal gaan dragen. Toen was het de beurt aan Ilse, Robin en Rink, en alhoewel voor hen de keus al gemaakt was hadden zij al een voorgevoel gehad dat het point mannetje voor hen zou gaan worden, deze zal de naam karel gaan krijgen. Als laatste kwamen Samantha en Kees-Jan, zij hadden de keus gehad uit twee tortie poesjes maar hadden van te voren al besloten om voor het donkerste poesje tegaan, zij zal de naam Lizzy gaan dragen. Het laatste kitten Rosie norah blijft bij mij. Iedereen  was erg enthousiast, Er werd erg veel geknuffeld en ook werden er natuurlijk foto’s en filmpjes gemaakt en alhoewel Emma het allemaal erg goed toeliet, hebben de bezoeken toch veel indruk op haar gemaakt want toen ik vanochtend uit mijn werk kwam lagen Kareltje, Simba en Lizzy netjes achter de wasmachine en Rosie norah liep door de huiskamer alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Emma gaf deze keer niet snel op en na twee uurtjes zag ik het licht en heb gewoon de badkamerdeur gesloten en toen was de rust snel wedergekeerd. De kittens groeien ondertussen als kool en worden met de dag beweeglijker. Over een aantal dagen krijgen zij de eerste ontworming, de eerste brokjes en gaan ze voor het eerst kennismaken met de kattenbak. Ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat verlopen.

Nachtwerk

6 juni, afgelopen nacht heeft Emma me flink bezig gehouden. Rond de klok van 03:00 werd ik wakker van zachte piepgeluidjes en dacht ik zal toch maar eens gaan kijken of alle kittens nog op hun plek liggen en dit was natuurlijk niet zo. Ze had 1 kitten achter de wasmachine gelegd en was al onderweg om een tweede te halen. Met moeite kreeg ik het eerste kitten te pakken die achter de wasmachine lag, ik heb hem terug gelegd  en ben weer naar bed gegaan, tegen beter weten in natuurlijk, want binnen 5 minuten lagen er weer twee achter de wasmachine. Nadat het zo nog twee maal gebeurde ben ik maar als politieagent op de bank gaan zitten en telkens als ze voorbij kwam met een kitten, dan legde ik het weer terug. Uiteindelijk begreep Emma dat het haar niet ging lukken en bleef ze lekker in de werpkist bij de kittens liggen, wel keek ze me een beetje boos aan. Het is altijd een naar gezicht als ze met een kitten in haar bek rond loopt, maar een moederpoes weet precies wat ze doet en de kittens voelen ook geen pijn als dit gebeurd. Deze zaterdag komen alle nieuwe eigenaren kijken naar hun kittens, alleen tussen de twee heren moet nog gekozen worden, hun namen zullen Simba en Karel worden. 1 poesje blijft bij mij en zal Rosie norah gaan heten, het andere poesje heeft nog geen naam, maar als het goed is hoor ik dat zaterdag. Tot die tijd noem ik haar dikkertje....

2 juni, de kleine dames en heren liggen nog steeds in de kast en doen het heel goed, nu de warme  dagen even voorbij zijn en het binnen wat koeler word, worden ze ook een stuk beweeglijker met als gevolg dat er gisteravond twee keer eentje uit de kast viel, niet erg want ze vallen maar 15 cm en dan ook nog eens op een mat. Ze zijn zo aan het groeien en ze veranderen elke dag. vooral bij de tortie dames is dat duidelijk zichtbaar. Het blue tortie poesje is nog steeds het zwaarste in gewicht maar 1 van de heren doet hard zijn best om haar in te halen.

  • Blue tortie poesje

  • Blue point katertje

  • Blue mitted katertje (links) blue tortie poesje (rechts)

  • Blue point katertje

Moeders wil is wet!

29 mei, afgelopen nacht heeft Emma beslist dat haar kittens toch niet helemaal veilig liggen en heeft ze hen versleept naar een kast die naast de werpkist staat, ik stond raar te kijken toen ik thuis kwam van het werk en de kittens lagen niet waar ze horen te liggen. Uit ervaring weet ik dat het weinig nut heeft om de kittens terug te leggen, ze legt ze dan toch weer terug in de kast, ik heb het 4 keer geprobeerd, zonder resultaat. Op zich maakt het me niet uit dat ze daar liggen, het probleem is alleen dat het een oud tv kastje is en er een kabelgat zit precies waar de kleintjes liggen en waar ze vast in kunnen komen te zitten, uiteindelijk heb ik het op kunnen lossen en heb ik ook nog een plank verwijderd, want ze lagen wel erg krap, ook heb ik er nog een dekentje ingelegd. Verder gaat het goed met de kittens, ze hebben gelukkig niet zo heel veel last van de aanhoudende warmte al merk je wel goed dat ook zij het rustiger aan doen, en gelijk hebben ze...

Een nieuw zeiltje

Boven de heren en onder de dames.

26 mei, gisteren heb ik alvast een extra zeil neergelegd op de kattenkamer, dit is nodig om het laminaat te ontzien als de kittens over twee weken vast voedsel gaan krijgen, hun behoeftes gaan doen en niet meteen snappen dat dit op de kattenbak moet. Meestal duurt het ongeveer een kleine week om ze zindelijk te krijgen. Het zeil neerleggen ging niet zonder slag of stoot want hiervoor moesten Emma en haar kittens een half uurtje ergens anders liggen en Emma liet duidelijk merken dat ze not amused was. Gisteren zijn ook Wilma en Ken op bezoek geweest, ze kwamen omdat ik graag wilde dat ook Wilma even naar de geslachten zou kijken, we zijn eruit! Twee katertjes, allebei bluepoint waarvan 1 mitted en twee poesjes waarvan 1 blue tortie point en de ander is zo licht dat ik die kleur nog niet helemaal kan plaatsen. Vandaag zal het weer een warme dag gaan worden, ook binnen is het al 25 graden maar het maakt Emma en de kittens niet uit ze liggen nog gezellig knus bij elkaar. Deze ochtend heb ik de eerste individuele foto’s gemaakt van de kittens, de oogjes zijn open aan het gaan en dat is altijd een leuk gezicht. Ze piepte er flink op los en wilde terug naar moeders, dus enige haast was geboden maar ze staan erop!

23 mei, eigenlijk valt er heel weinig te melden want het gaat gewoon erg goed met de kleintjes. Gisteren ben ik nog even met het hele spul naar de dierenarts gegaan om Emma nog een laatste keer na te laten kijken en zoals verwacht was het prima in orde. Eindelijk kan ik de kittens ook uitelkaar houden en dat maakt het wegen een stukje makkelijker, wel twijfel ik nog steeds over 1 kitten en of dit wel een katertje is, de tijd zal het leren. Ik heb het in ieder geval nog nooit zo onduidelijk gezien bij een kitten. Alle vier zijn ze prachtig en liggen ze in de meest rare houdingen bij elkaar en over elkaar, ook liggen ze regelmatig boven op Emma te slapen en die vind dat natuurlijk helemaal prima....

21 mei, gelukkig is Emma weer helemaal de oude, de antibiotica kuur zit er bijna op en daar ben ik heel blij mee, want Emma is heel lief maar als ik haar een pil wil geven staan de zaken ineens anders. De kittens gaan ondertussen als een speer en groeien als kool, De geslachten zijn duidelijk, 3 katers (waarschijnlijk 2 blue en 1 red of misschien lilac) en 1 poesje die duidelijk tortie is (waarschijnlijk blue) Het is in ieder geval elke dag weer een hele happening om mee te mogen maken, over enkele dagen gaan de oogjes open en dan worden het ineens echte katjes....

Naar de dierenarts!

19 mei, in de avond van 17 mei heeft Emma me goed laten schrikken. Het viel me op dat ze de hele dag weinig gegeten had en ook nog niet naar de kattenbak was geweest. Ze oogde wat lusteloos, iets wat ik van haar niet gewend ben. Bij nader onderzoek zag ik dat er iets mis was met haar vulva. Ik heb gelijk de dierenarts gebeld en gelukkig kon ik meteen komen, dus ben ik met de kittens en Emma die kant opgegaan. De dierenarts had sterk het vermoeden dat het om een prolaps ging en dit was geen goed nieuws, het zou allerlei problemen met zich mee kunnen brengen, hoe dan ook Emma moest blijven en werd onder een roes gebracht, ook haar kittens bleven bij haar. Na een half uur belde de dierenarts al op, het was gelukkig geen prolaps maar een stukje van de nageboorte dat vast was blijven zitten in het geboortekanaal en dat nu naar buiten was gekomen, eerder op de dag dacht ik al twee keer een wee te hebben gezien, maar ik dacht dat ik dat verkeerd had gezien. Met een koortsremmer en antibiotica (beide niet schadelijk voor de kittens) mocht ze naar huis. Bij thuiskomst was ze door het roesje nog flink van slag en wist ze niet goed wat ze met haar kittens aan moest, gelukkig trok dit na een aantal uur bij. Ondertussen  gaat het met de kittens heel goed, ze Komen goed aan in gewicht. Ik denk nog steeds twee poesjes (torties) en twee katertjes ( waarschijnlijk blue of seal) te zien. Misschien dat ik zelf 1 van de poesjes ga houden.

Vier op een rij...

17 mei, De kittens zijn de afgelopen 24 uur goed in Gewicht aangekomen, knappe prestatie als je ziet hoe ze liggen te stoeien om een tepel. Ik heb ze maar even uitgelegd dat er meer tepels zijn waar melk uitkomt. Gisteren hebben we ook even naar de geslachten gekeken 2 katers en 2 poezen, ik was er van overtuigd maar vanochtend keek ik nog eens en kon ik er van eentje maar met zekerheid zeggen dat het een kater is. Van de kleuren is nog weinig te zeggen, ik zie wel dat bij twee de oortjes al een wat grijzige kleur krijgen. Over twee dagen ga ik de achterpootjes merken met nagellak zodat ik ook weet welk kitten bij welk gewicht hoort, nu is het een beetje gokken...

Dubbel feest!

16 mei, de kittens van Emma zijn afgelopen nacht geboren. Om 00:50 begonnen de eerste weeen en pas om 03:30  kwam het eerste kitten, het tweede kitten kwam 1,5 uur later. Het duurde allemaal net iets te lang en Emma had het zwaar. Ondertussen had ik Ambra gebeld en die kwam helpen en dat was maar goed ook want bij het derde en vierde kitten had Emma niet meer genoeg kracht om ze zelf schoon te maken. Na de geboortes hebben we Emma en haar kleintjes op een droog dekentje gelegd zodat ze even tot rust konden komen. De kittens  doen het goed en wisten de weg naar de melkfles meteen te vinden. ze hebben allemaal een mooi geboorte gewicht: 105,111, 100 en 102 Vandaag is Emma ook nog eens jarig! Dus bij deze:Lieve Emma gefeliciteerd met je prachtige kittens en je verjaardag❤️❤️❤️❤️

9 mei, met nog een kleine week te gaan heb ik vandaag nog een keer een foto van Emmas buik laten makenen ze krijgt 4 kittens! Ik laat de foto altijd maken omdat ik het erg makkelijk vind te weten waneer de bevalling voorbij is. De foto van vorige week was te onduidelijk om daar op af te gaan. Het gaat goed met de aanstaande moeder, ze is een beetje onrustig en miauwt veel, ze merkt natuurlijk dat er iets op komst is. Wat ook erg leuk is, is dat ik de kittens regelmatig zie bewegen.

1 mei, ondertussen zit Emma op dag 51 van haar dracht, het gaat goed met haar en ik ben haar nu enkele dagen bij aan het voeren met de royal canin mother and babycat, ze smult er dit jaar goed van. Ze ligt veel languit op de grond en dit lijkt voor haar het prettigst om te liggen. Op de foto is duidelijk haar te zien. Ze is 1,2 kilo aangekomen.

18 april, vandaag kreeg ik een leuke tekening toegestuurd, hij was van Rink. en zijn familie staan op de lijst voor een kitten van Emma. Ik hoorde van zijn moeder al dat hij er veel mee bezig is en dat is aan de tekening ook goed te zien. Dank je wel Rink voor de mooie tekening van de Ragdoll...

13 april, vandaag alvast de werpkist van Emma klaar gezet, zo heeft ze weer een extra plekje om te kiezen waar ze wil bevallen. Tot nu toe is het nog maar 1 keer voorgekomen dat ze ook daadwerkelijk in de werpkist haar kittens heeft gekregen, meestal bevalt ze op een andere plek en leg ik haar met de kittens daarna meteen in de werpkist en hoop ik dat ze daar dan ook een aantal weken wil blijven. Een moederpoes haar wil is op dat moment wet en Emma heeft wel eens met 5 kittens in een klein mandje 3 weken lang in een kast gelegen, omdat ze op dat moment de werpkist niet geschikt vond. Sara was nog een slag erger die kreeg gewoon 3 nestjes in mijn kledingkast en zij weigerde om naar een andere plek te gaan. Maar vandaag dus de werpkist neergezet en zoals jullie kunnen zien word hij grondig geinspecteerd door beide dames.

<p><span style="font-size: 18px;">&nbsp;</span></p>