Een nieuw zeiltje

Boven de heren en onder de dames.

26 mei, gisteren heb ik alvast een extra zeil neergelegd op de kattenkamer, dit is nodig om het laminaat te ontzien als de kittens over twee weken vast voedsel gaan krijgen, hun behoeftes gaan doen en niet meteen snappen dat dit op de kattenbak moet. Meestal duurt het ongeveer een kleine week om ze zindelijk te krijgen. Het zeil neerleggen ging niet zonder slag of stoot want hiervoor moesten Emma en haar kittens een half uurtje ergens anders liggen en Emma liet duidelijk merken dat ze “not amused” was. 

Gisteren zijn ook Wilma en Ken op bezoek geweest, ze kwamen omdat ik graag wilde dat ook Wilma even naar de geslachten zou kijken, we zijn eruit! Twee katertjes, allebei bluepoint waarvan 1 mitted en twee poesjes waarvan 1 blue tortie point en de ander is zo licht dat ik die kleur nog niet helemaal kan plaatsen.

Vandaag zal het weer een warme dag gaan worden, ook binnen is het al 25 graden maar het maakt Emma en de kittens niet uit ze liggen nog gezellig knus bij elkaar. Deze ochtend heb ik de eerste individuele foto’s gemaakt van de kittens, de oogjes zijn open aan het gaan en dat is altijd een leuk gezicht. Ze piepte er flink op los en wilde terug naar moeders, dus enige haast was geboden maar ze staan erop!

 

23 mei, eigenlijk valt er heel weinig te melden want het gaat gewoon erg goed met de kleintjes. Gisteren ben ik nog even met het hele spul naar de dierenarts gegaan om Emma nog een laatste keer na te laten kijken en zoals verwacht was het prima in orde. 

Eindelijk kan ik de kittens ook uitelkaar houden en dat maakt het wegen een stukje makkelijker, wel twijfel ik nog steeds over 1 kitten en of dit wel een katertje is, de tijd zal het leren. Ik heb het in ieder geval nog nooit zo onduidelijk gezien bij een kitten. Alle vier zijn ze prachtig en liggen ze in de meest rare houdingen bij elkaar en over elkaar, ook liggen ze regelmatig boven op Emma te slapen en die vind dat natuurlijk helemaal prima....

21 mei, gelukkig is Emma weer helemaal de oude, de antibiotica kuur zit er bijna op en daar ben ik heel blij mee, want Emma is heel lief maar als ik haar een pil wil geven staan de zaken ineens anders. De kittens gaan ondertussen als een speer en groeien als kool, De geslachten zijn duidelijk, 3 katers (waarschijnlijk 2 blue en 1 red of misschien lilac) en 1 poesje die duidelijk tortie is (waarschijnlijk blue)

Het is in ieder geval elke dag weer een hele happening om mee te mogen maken, over enkele dagen gaan de oogjes open en dan worden het ineens echte katjes....

 

Naar de dierenarts!

19 mei, in de avond van 17 mei heeft Emma me goed laten schrikken. Het viel me op dat ze de hele dag weinig gegeten had en ook nog niet naar de kattenbak was geweest. Ze oogde wat lusteloos, iets wat ik van haar niet gewend ben. Bij nader onderzoek zag ik dat er iets mis was met haar vulva. Ik heb gelijk de dierenarts gebeld en gelukkig kon ik meteen komen, dus ben ik met de kittens en Emma die kant opgegaan. De dierenarts had sterk het vermoeden dat het om een prolaps ging en dit was geen goed nieuws, het zou allerlei problemen met zich mee kunnen brengen, hoe dan ook Emma moest blijven en werd onder een roes gebracht, ook haar kittens bleven bij haar. Na een half uur belde de dierenarts al op, het was gelukkig geen prolaps maar een stukje van de nageboorte dat vast was blijven zitten in het geboortekanaal en dat nu naar buiten was gekomen, eerder op de dag dacht ik al twee keer een wee te hebben gezien, maar ik dacht dat ik dat verkeerd had gezien. Met een koortsremmer en antibiotica (beide niet schadelijk voor de kittens) mocht ze naar huis. Bij thuiskomst was ze door het roesje nog flink van slag en wist ze niet goed wat ze met haar kittens aan moest, gelukkig trok dit na een aantal uur bij. 

Omdertussen gaat het met de kittens heel goed, ze Komen goed aan in gewicht. Ik denk nog steeds twee poesjes (torties) en twee katertjes ( waarschijnlijk blue of seal) te zien. Misschien dat ik zelf 1 van de poesjes ga houden. 

Vier op een rij...

17 mei, De kittens zijn de afgelopen 24 uur goed in Gewicht aangekomen, knappe prestatie als je ziet hoe ze liggen te stoeien om een tepel. Ik heb ze maar even uitgelegd dat er meer tepels zijn waar melk uitkomt. Gisteren hebben we ook even naar de geslachten gekeken 2 katers en 2 poezen, ik was er van overtuigd maar vanochtend keek ik nog eens en kon ik er van eentje maar met zekerheid zeggen dat het een kater is. Van de kleuren is nog weinig te zeggen, ik zie wel dat bij twee de oortjes al een wat grijzige kleur krijgen. Over twee dagen ga ik de achterpootjes merken met nagellak zodat ik ook weet welk kitten bij welk gewicht hoort, nu is het een beetje gokken...

Dubbel feest!

16 mei, de kittens van Emma zijn afgelopen nacht geboren. Om 00:50 begonnen de eerste weeen en pas om 03:30  kwam het eerste kitten, het tweede kitten kwam 1,5 uur later. Het duurde allemaal net iets te lang en Emma had het zwaar. Ondertussen had ik Ambra gebeld en die kwam helpen en dat was maar goed ook want bij het derde en vierde kitten had Emma niet meer genoeg kracht om ze zelf schoon te maken. Na de geboortes hebben we Emma en haar kleintjes op een droog dekentje gelegd zodat ze even tot rust konden komen. De kittens  doen het goed en wisten de weg naar de melkfles meteen te vinden. ze hebben allemaal een mooi geboorte gewicht: 105,111, 100 en 102

Vandaag is Emma ook nog eens jarig! Dus bij deze:

Lieve Emma gefeliciteerd met je prachtige kittens en je verjaardag❤️❤️❤️❤️

9 mei, met nog een kleine week te gaan heb ik vandaag nog een keer een foto van Emma’s buik laten maken  en ze krijgt 4 kittens! Ik laat de foto altijd maken omdat ik het erg makkelijk vind te weten waneer de bevalling voorbij is. De foto van vorige week was te onduidelijk om daar op af te gaan. Het gaat goed met de aanstaande moeder, ze is een beetje onrustig en miauwt veel, ze merkt natuurlijk dat er iets op komst is. Wat ook erg leuk is, is dat ik de kittens regelmatig zie bewegen.

1 mei, ondertussen zit Emma op dag 51 van haar dracht, het gaat goed met haar en ik ben haar nu enkele dagen bij aan het voeren met de royal canin mother and babycat, ze smult er dit jaar goed van.  Ze ligt veel languit op de grond en dit lijkt voor haar het prettigst om te liggen. Op de foto is duidelijk haar “buikje“te zien. Ze is 1,2 kilo aangekomen. 

 

 

 

 

 

18 april, vandaag kreeg ik een leuke tekening toegestuurd, hij was van Rink. Hij en zijn familie staan op de lijst voor een kitten van Emma. Ik hoorde van zijn moeder al dat hij er veel mee bezig is en dat is aan de tekening ook goed te zien. Dank je wel Rink voor de mooie tekening van de Ragdoll...

13 april, vandaag alvast de werpkist van Emma klaar gezet, zo heeft ze weer een extra plekje om te kiezen waar ze wil bevallen. Tot nu toe is het nog maar 1 keer voorgekomen dat ze ook daadwerkelijk in de werpkist haar kittens heeft gekregen, meestal bevalt ze op een andere plek en leg ik haar met de kittens daarna meteen in de werpkist en hoop ik dat ze daar dan ook een aantal weken wil blijven. Een moederpoes haar wil is op dat moment wet en Emma heeft wel eens met 5 kittens in een klein mandje 3 weken lang in een kast gelegen, omdat ze op dat moment de werpkist niet geschikt vond. Sara was nog een slag erger die kreeg gewoon 3 nestjes in mijn kledingkast en zij weigerde om naar een andere plek te gaan. Maar vandaag dus de werpkist neergezet en zoals jullie kunnen zien word hij grondig geïnspecteerd door beide dames!