30 maart 2018, ondertussen is Emma bijna 3 weken drachtig en het gaat goed met haar. Ze rust veel, eet veel en is al 200 gram aangekomen. Ook lijkt ze al een beetje zoekende naar haar werpplek , dus ik ben benieuwd wat dit jaar haar voorkeur heeft, ik zal in ieder ervoor zorgen dat  de werpkist op tijd klaar staat.

 

Playdate

11 maart 2018, na de mislukte dekking van afgelopen 4 februari, mag Emma louise vandaag terug voor enkele gezellige dagen met de knappe Romeo. Emma is deze keer luidkeels krols en ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. 

Bijzonder cadeau

22 december 2017, Vandaag kreeg ik wel een heel bijzonder Cadeau toegestuurd. Een mooi kunstwerk van Ragdoll Hr. Oliver, gemaakt door de londense kunstenares Jane Thompson.

Hr Oliver is een kitten uit 2016 en is gaan wonen in het gezellige Ransdaal bij Mark, Jolanda en Isai. Dank je wel voor dit mooie kunstwerkje en de lieve brief die erbij zat! 

Testen

21 december 2017, Vandaag ben ik met Emma naar de dierenarts geweest voor een HCM echo en de FIV en FELV testen. Gelukkig waren de uitslagen goed. Ze onderging alles heel rustig en voor de bloedtesten hoefde deze keer geen pluk haar weggeschoren te worden. Nu is het wachten op de eerstvolgende krolsheid en dan mag ze een paar daagjes bij Romeo gaan logeren. Romeo is een crème mitted Ragdoll, dus hier komt waarschijnlijk een gevarieerd nestje uit.

Vaarwel lieve Norah

7 december 2017, Op maandag 4 december heb ik helaas onverwachts afscheid moeten nemen van Norah. Haar nieren werkten niet meer. De behandeling zou lang gaan duren en de kans op een volledig herstel was 25%. Ze was bijna een kilo afgevallen en ik wilde haar dit niet meer aandoen.

Ik heb helaas maar een jaar van haar mooie karakter mogen genieten. Wat was ze knuffelig en ze praatte de hele dag door, want ze zag misschien wel niets maar ze liet de hele dag horen dat ze er was. Ze was lief voor alle mensen en alle dieren en kwam er een obstakel op haar pad, dan overwon zij die. 

Dag lief meisje, ren vrij nu!!

 

Bas, een maand later....

28 november 2017, na zijn verhuizing ging het in eerste instantie goed met Bas. Hilde en Rianne hadden wel opgemerkt dat hij wat doelloos en miauwend door het huis liep en zichzelf veel op zolder terugtrok. Na een kleine 1,5 week begon Bas dan ook binnen te plassen en dan vooral op dekentjes en ook een plastic zak werd ineens zijn favoriet. De stress van de verhuizing was toch teveel voor hem.  Hilde en Rianne besloten er echt alles aan te doen om het hem naar de zin te maken. Veel liefde, knuffels en verandering van gritt, was genoeg om Bas te overtuigen en behoord het wildplassen tot de verleden tijd.

  • Bas en Harvey

  • Ff uitrusten hoor...

Bas is verhuisd

30 oktober 2017

Afgelopen zaterdag is Bas naar zijn nieuwe baasjes Hilde en Rianne uit Eindhoven gegaan. Al 1,5 jaar merkte ik dat Bas niet meer lekker in zijn vel zat en steeds onrustiger werd door de aanwezigheid van de poezen in huis. Hierdoor was hij gaan sproeien. ik heb meerdere dingen geprobeerd maar uiteindelijk zou herplaatsing het beste voor hem zijn, een andere omgeving met geen poezen. Ik heb alles besproken met Hilde en Rianne en zij wilde dolgraag Bas een nieuw huisje bieden. Bas krijgt als vriendjes Elmo en Harvey. Soms moet je van die beslissingen maken die je maar blijft uitstellen, dit was er zo eentje....

Lieve Bas,

Dank je wel voor de afgelopen 5 jaar!! Wat was je een knuffelkont en wat liep je motortje toch hard. Je was een lieve en zorgzame pleegvader voor de kittens!! Ik zal je missen. Gelukkig woon je niet ver bij me vandaan en zal ik je zeker nog eens zien.

Nog 2 weken

Foto van Emma

5 april 2017

Ik heb van Emma's buik een foto laten maken en zij krijgt volgens de dierenarts 3 kittens. Zo'n foto zegt niet alles hebben we inmiddels wel geleerd, er kan er nog best eentje verstopt zitten. Maar in elk geval 3, lekker rustig voor Benny:-)

Alle kittens zijn inmiddels besproken, soms vallen er mensen af en dan gaan we onze reservelijst nog eens doorspitten.

De werpkist staat al klaar en we zijn ook begonnen met de poezen Mother and Babycat bij te voeren.

Welkom Norah!

Deze knappe dame heet Norah. Ze woont sinds 19 december 2016 bij Bas, Sara en Emma. Norah is een blind zwerfpoesje uit Roemenie en ze is ongeveer 8 maanden oud. De eerste stapjes van Norah, in haar nieuwe omgeving, waren natuurlijk erg spannend en alhoewel er de eerste week echt wel wat strubbelingen waren met de decadente ragdolls, gaat het de goede kant op. Norah is ondanks haar handicap een stoer poesje met een erg zonnig karakter...!

Kittens Emma geboren

25 april  2016 Om 19.15 is het eerste kitten geboren! De bevalling is nog in volle gang en ik  zal straks een update geven in Emma's dagboek. Om 20.30 waren alle vier kittens geboren.

Testen

16 februari

Het bloed afnemen bij Emma voor de FIV en FeLV ging moeizaam, maar ze had gelukkig net genoeg voor de testen. Emma hield er een mooi rood verbandje aan over. We kregen meteen de uitslagen en alles was prima in orde!

Workshop

Kijk Benny, zo doe je dat

15 februari Vandaag hebben wij een workshop 'Kam je eigen kat' gedaan bij Wendy Govers in Gemert. Als slachtoffers hadden we Sara en Prince meegenomen. De laatste had best wat moeilijke klitten en was wel toe aan een goede kambeurt. Benny heeft ook nog de tondeuse ter hand genomen en de nageltjes van Sara geknipt. We zijn weer een stuk wijzer geworden en kregen gelukkig ook een map met info mee, zodat we het nog eens na kunnen lezen.

Na afloop hebben we nog het kattenhotel in aanbouw bekeken. Dat ziet er allemaal prima uit. Wij zouden er onze katten met het volste vertrouwen achterlaten.

Zenn aka Finn heeft een nieuw huisje!!

4 december 2015 update! Het gaat erg goed met Zenn bij zijn nieuwe familie. Hij heeft al grote delen van het huis ondekt en zelfs met Gannef (de hoogbejaarde hond) gaat het de goede kant op. Gannef ligt aan de voet en Zenn lekker op schoot....natuurlijk is het voor beide nog erg vreemd maar tot nu toe is het allemaal heel zen!

3 december, vandaag kwamen Githa en Peter kijken naar Finn. Zij stonden op de wachtlijst voor een kitten in 2016. Toen ik Githa een aantal dagen geleden benaderde of zij eventueel geinteresseerd waren om voor Finn te gaan zorgen, werd er al gelijk heel enthousiast gereageerd. Gewapend met een prachtige plant stonden zij voor de deur. Finn gedroeg zich opperbest en al snel werd besloten dat Finn mee naar Driebergen mocht! (volgens mij hadden ze dat allang van te voren besloten:-))  

Finn heeft ook een nieuwe naam gekregen en zal vanaf vandaag Zenn gaan heten. Nadat we alles hadden doorgenomen en de auto vol hadden geladen met zijn spulletjes, was het tijd om afscheid te nemen. Lieve Zenn, je gaat naar hele lieve mensen, heel veel succes!!! En wees lief voor die oude Gannef...

Finn, back in town

29 november 2015  (update) Donderdag as komen Githa en Peter Finn bezoeken! Hij is dan weer een beetje ogeknapt van de castratie. Hopelijk hebben zij en Finn een klik met elkaar. We wachten het af!

 

28 november  Finn is terug

Soms blijkt toch dat mensen niet goed voorbereid zijn op de komst van een kitten. Ragdolls zijn geen wonderdieren mensen, kittens blijven kittens en krabben misschien wel eens aan je meubels of bijten wat te hard in je hand. Wij van onze kant doen er alles aan om onze kittens te socialiseren en als ze bij hun nieuwe baasje komen is het hun beurt om het kitten op te voeden! Daar zal de plantenspuit misschien wel eens veelvuldig bij te pas moeten komen en het kost energie, zeker als ze in de puberteit zijn. Maar van een welopgevoedde kat heb je dan de rest van hun leven een hoop plezier!

Met Finn lukte het helaas niet in zijn nieuwe gezin. Met Finn is echt niks mis, wij zoeken een nieuw baasje voor hem, iemand die weet wat het inhoudt een kitten op te voeden. Hij wordt maandag de 30e gecastreerd en is dan precies 5 maanden. Stuur ons een mail Contact of bel Benny 06-43034254 om vrijblijvend kennis te komen maken met Finn.

 

Nieuwe krabpaal

 7 juli 2015 Vandaag kwamen Pierre en Jacqueline de nieuwe krabpalen brengen. Ze zijn heel mooi geworden, degelijk en helemaal handgemaakt door Jacqueline. Bas heeft hem al helemaal goedgekeurd en er al aan gekrabt. Emma en Sara kijken nog even de kat uit de boom eh paal... Bij Wilma is de paal eerst ingezegend door de kittens, voordat Maui, Prince, Chloe en Quinny er gebruik van gingen maken. 

Hoera het is een vijfling!!

22 juni 2015  Vandaag met Emma de tweede rontgenfoto laten maken om te bepalen hoeveel kittens zij draagt, het blijken er vijf ipv zes te zijn en daar ben ik natuurlijk maar wat blij mee. Het is dan allemaal wat meer handelbaar, zeker voor Emma. Zij is ondertussen zo rond als een tonnetje en met nog zes dagen te gaan neemt ze op tijd haar rust. De blikjes vlees vliegen er momenteel doorheen, maar wat wil je ook ze eet voor 6! Ook Sara en Bas schuiven graag aan bij alle extraatjes die Emma louise nu krijgt. Op de foto's zijn de kleintjes al duidelijk zichtbaar, wat een prachtig gezicht is dat!!

Elmo en Ollie (aka Frenkie en Charlie) zijn alweer aardig gewend bij Paul en Ambra.

Zwanger!!

15 juni 2015 Er is nog meer goed nieuws vandaag. Deze middag heb ik een rontgenfoto laten maken van Emma's bolle buikje. De verrassing was groot toen de dierenarts zei dat Emma waarschijnlijk 6 kittens draagt en misschien wel 7! Over tien dagen mag ik weer terugkomen om met zekerheid te kunnen zeggen hoeveel kittens we kunnen gaan verwachten.

Met Emma zelf gaat het prima, ze speelt nog veel en gisteren sprong ze nog van de hoge koelkast. Nu ik weet dat ze zoveel kittens draagt is dat toch wel een eng idee.

Goed nieuws!

9 juni 2015  Paul en Ambra hebben besloten Frenkie en Charlie in hun gezinnetje op te nemen! Wij zijn er heel blij mee, een beter adres hadden wij niet voor ze kunnen bedenken!

Charlie en Frenkie

6 juni 2015 Gisteravond waren Benny, Ambra en Paul op bezoek. Ambra en Paul wilden heel graag Frenkie en Charlie opvangen. Aangezien wij kittens hebben die nog niet geënt zijn en Benny binnenkort kittens in huis heeft, vonden wij het een geweldig aanbod. Zij hebben verder geen huisdieren en Charlie en Frenkie hebben bij hen alle ruimte en kunnen daar heerlijk tot rust komen. 

Deze middag zijn Ken en ik ze gaan opzoeken en hebben voer van Hills gebracht, zodat ze zo snel moglijk op goede voeding zitten. Charlie was al volop het hele huis aan het verkennen en had het duidelijk naar zijn zin. Frenkie is wat terughoudender en bleef lekker zitten waar hij was.

Mail van Ambra na de eerste nacht van Charlie en Frenkie: Hoi Wilma en Benny hier een update van de eerste nacht.

Deze nacht ging eigenlijk best wel goed, ik heb alleen wallen onder mijn ogen tot aan mijn knieen, hahah nee grapje Charlie heeft wel een paar keer aan de deur zitten krabben met zn nageltjes, heb het even afgekeken maar toen het niet ophield ben ik toch even gaan kijken. Ik heb ze lekker geaaid en heb gezellig met ze zitten kletsen over het doel van het leven etc om 1 uur s' nachts hahah (we hebben zitten bomen mensen niet te filmen). Dit was echt gezellig, je merkt dat Charlie meer ruimte gewend is, en weet dat de deur open kan dus ja... Frenkie was ondertussen ook uit zijn mandje gelopen, en was de kamer aan het ontdekken, hij kwam ook geregeld naar mij toe om eens lekker geaaid te worden.

Ze zijn allebei super lief en aanhankelijk! Charlie heeft alleen wel een flinke klit op zijn rechter achterpoot, hij zit gelukkig nog niet strak aan zijn huid vast, dus als ik de kans zie dan zal ik deze voorzichtig weg halen, deze klit is niet meer weg te kammen helaas. Je merkt wel dat de vacht in betere staat kan gaan worden, dus dat gaan we oplossen met betere voeding  Benny komt morgenmiddag 12.00  om goede voeding te geven en een dichte kattenbak. Een lekker kambeurt wanneer ze daar aan toe zijn is ook geen overbodige luxe. komt helemaal goed! doei doei groetjes Ambra en Paul

 

5 juni Vanmorgen hebben Ken en ik Frenkie en Charlie opgehaald. Hun baasje kon door financiële problemen niet meer voor hen zorgen. Dat kan gebeuren. Wij werden er op attent gemaakt dat ze op Marktplaats stonden en daar waren we niet blij mee natuurlijk. Dus gelukkig hebben we ze terug kunnen krijgen, zodat wij op ons gemak naar een nieuw baasje voor hen kunnen zoeken en ze niet naar de 'hoogste bieder' op Marktplaats gaan. Tenslotte hebben wij ze op de wereld gezet, dus wij voelen ons ook verantwoordelijk.

Ze waren nooit meer geënt na het eerste jaar, dus we zijn meteen langs de dierenarts gegaan, de enting moet over 3 weken nog eens herhaald worden. Ze zijn helemaal nagekeken en zagen er verder prima uit gelukkig. Ken heeft gisteren in allerijl een deur gemaakt zodat we de ren kunnen scheiden en Frenkie en Charlie een paar dagen apart kunnen houden van onze katten.

Onze kittens zijn  7 weken en nog niet geënt, dus Quinny en de kittens zitten ook apart. Een heel gedoe, maar je moet wat voor je hobby overhebben ;-) Het zijn 2 schatten van beesten en ze liggen nu lekker te pitten in de ren.

26 mei 2015  Deze ochtend met Emma naar de dierenarts geweest. Ze lijkt haar brokjes maar moeilijk te kunnen kauwen en ook in gewicht lijkt ze weinig aan te komen. Haar mooie volle kraag is ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Dus met tegenzin ging ze in het reismandje want een bezoek aan de dierenarts ziet Emma totaal niet zitten. Haar kaken werken prima en ook aan haar tanden is niets te zien. De dierenarts vertelde dat net zoals bij mensen, ook bij dieren tijdens een zwangerschap veel kan veranderen (o.a. eetlust, haaruitval)  en dus maak ik me een stuk minder zorgen nu. De dierenarts kon wel vertellen dat haar buik "vol" was en natuurlijk ga ik ervanuit dat dit van een eventuele zwangerschap is. Over 18 dagen gaan we een rontgenfoto maken, om te kijken hoeveel kittens Emma Louise eventueel draagt.

Morgen ga ik beginnen met het Barfmenu voor de ragdolls! Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat verlopen, want katten kunnen nogal kieskeurig zijn als het op eten aankomt. Ik heb in ieder geval vanochtend 11 kilo gekocht dus er zal flink gegeten moeten worden! Wordt vervolgd!!

14 mei 2015 Emma is gek op haar nieuwe brokjes, Sara is dat ook, alleen voor haar zijn ze veel te vet nu zij gesteriliseerd is, dus moet zij genoegen nemen met twee brokjes. Bas maakt zich nergens druk om. Ondertussen lijkt Emma dikker te worden en steeds meer haar rust te nemen en daar ben ik blij mee want de playdates van Emma en Bas waren teenkrommend voor mij. Vanochtend ben ik even bij de kittens van Quinny wezen kijken. Ze zien er prachtig uit en vragen al snel aandacht als je bij hun tent gaat zitten. Wilma heeft nog even een demonstratie bijvoeden gegeven en natuurlijk boden verschillende kittens zich maar wat graag aan. Quinny vind het allemaal prima en kijkt belangstellend toe hoe we ons bezighouden met haar kroost. Ik vind het jammer dat ik dit niet meer met Sara kan meemaken maar volgens mij zal Emma ook een hele goede moeder zijn, ze doet in iedergeval aan zwangerschapsgym......and stretch!!

 

29 april 2015Vandaag is Emma weer teruggekomen van een paar daagjes met Binky. Ze ziet er goed uit en Bas en Sara hebben haar hartelijk verwelkomt met veel knuffels en miauwtjes...... En zoals Wilma zou zeggen: AND NOW WE WAIT!!

 

24 april  Vanochtend heb ik Emma naar Binky (van cattery de Lestbest) gebracht. Op 22 april hoorde ik wat krolse geluiden en gisterenavond was het alsof er een compleet orkest in de huiskamer zat. Emma en Binky zullen samen 5 daagjes doorbrengen in een mooi buitenverblijf compleet met katten tv en een grasparkiet. Natuurlijk wilde Emma niet meteen uit haar reisbench komen maar Binky is de beroerste niet en ging gewoon zelf even een kijkje nemen. Binky is een prachtige lilac tabby bicolor  en samen met Emma louise zal hij mooie kittens krijgen. Nadat ik Emma bij Binky had achtergelaten, heb ik met samen met Henny en haar man zitten bij praten en natuurlijk ging dat over ragdolls en onze ervaringen daarin.